ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Παγκόσμιοι Ηγέτες Καινοτομίας και Ανάπτυξης

richardson_640x640pxbraverman_640x640pxkapoor_640x640pxavramibis_640x640px

 

 

 

 

 

 

Ruth Richardson, πρώην υπουργός οικονομικών Νέας Ζηλανδίας
AvishayBraverman, οικονομολόγος, πρώην πρόεδρος του πανεπιστημίου BenGurion
Sony Kapoor, σύμβουλος στρατηγικής της Νορβηγίας
Αθανάσιος Βαμβακίδης, Managing Director της Bank of America Merrill Lynch.

 

 

Βιογραφικά ομιλητών:

 

Ο Avishay Braverman,  είναι αναγνωρισμένος οικονομολόγος, με σοβαρή συνεισφορά στην καινοτόμο εφαρμογή πολιτικής και διετέλεσε πρόεδρος του Πανεπιστημίου Ben­ Gurion της Νεγκέβ. Αναμόρφωσε μια ολόκληρη υποβαθμισμένη περιοχή του νοτίου Ισραήλ. Μεταμορφώθηκε χάρη στο έργο του στο πιο ραγδαία αναπτυσσόμενο κέντρο ανωτάτης εκπαίδευσης, επιστημονικής καινοτομίας και ακαδημαϊκής επιτυχίας. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

 

H Ruth Richardson ηγέτιδα η ίδια, της οικονομικής αναμόρφωσης της Νέας Ζηλανδίας, παρουσιάζει το «οικονομικό θαύμα» της χώρας της. Ως υπουργός οικονομικών (1990-1993) κατόρθωσε να τη φέρει στη 1η  θέση του ΟΟΣΑ, και να την καταστήσει τόπο έλξης για διαβίωση, καινοτομία, αριστεία, ξένων και ντόπιων επενδύσεων

 

Ο Sony Kapoor, έχει διατελέσει σύμβουλος στρατηγικής στην κυβέρνηση της Νορβηγίας, σε Κεντρικές Τράπεζες, ρυθμιστικές αρχές, μεγάλους επενδυτές, ευρωπαϊκές και αναπτυσσόμενες οικονομίες, στον ΟΗΕ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΕΕ, ΔΝΤ. Για το έργο του για την οικονομική μεταρρύθμιση, την Ευρωπαϊκή κρίση και την ανάπτυξη, έχει επιλεγεί ως Μέλος της Royal Society of Arts, ως Young Global Leader του World Economic Forum.

 

Ο Αθανάσιος Βαμβακίδης Managing Director και Global Head της G10 Foreign Exchange Strategy για τη Bank of America Merrill Lynch Global Research. Έχει εμπνεύσει αλλαγές σε χώρες σε μεγάλη κρίση και εχει συμβουλέψει τόσο κράτη όσο και φορείς του ιδιωτικού τομέα. Είναι μακρο-οικομολόγος με θητεία στο ΔΝΤ για 13 χρόνια και πρωτοπόρος στη προσπάθεια για την κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500Eυρώ και την καταπολέμηση της διαφθοράς.